VERBOUWING, LEIDEN

opdrachtgever: particulier
oppervlakte: 60 m2 GBO
ontwerp: 20168
huidige fase: opgeleverd
bouw: 2017
aannemer: MaatWerk

Omschrijving: MW architectuur is gevraagd een oude uitbouw aan dit woonhuis in de Burgemeesters- en Professorenwijk in Leiden te vervangen.

Door een nieuwe uitbouw te maken die veel zicht geeft op de tuin is samenhang ontstaan tussen tuin en leefruimte binnen. De verschillende hoogtes geven ruimte om licht van beide zijkanten binnen te laten komen. Tegelijkertijd sluit de aanbouw daardoor goed aan bij de schaal van de originele architectuur en wordt de hoogte voor buren geminimaliseerd.

Eye-catcher is de cortenstalen bekleding die prachtig niet alleen aansluit bij het bestaande metselwerk en pannendak, maar ook bij de bomen en groen in de tuin.

MW architectuur.nl - architect in Leiden
copyright privacy