Skip to main content

week 51: Definitief Ontwerp Beste Buur Braassem, Roelofarendsveen

Deze week is het definitief ontwerp voor zeven seniorenwoningen in Roelofarendsveen aan de opdrachtgevers gepresenteerd.

Een heel bijzonder project waar met heel veel plezier aan gewerkt is. Het bijzondere van dit project is namelijk dat er in collectief particulier opdrachtgeverschap een bouwplan wordt ontwikkeld voor zeven individuele – op maat gesneden – woningen voor senioren aan een gezamenlijk binnenterrein.

Iedere woning is anders, iedere woning heeft zijn eigen specifieke indeling en eigen gevelmateriaal. Zeer individueel dus.
Maar door dezelfde hoofdvorm te nemen vormen deze woningen samen een collectief dat aan een zo groot mogelijke gezamenlijke tuin ligt.

Die elementen – het individuele en het gezamenlijke – maken het een leuke puzzel om met de enthousiaste opdrachtgevers samen tot meer te komen dan de optelsom van de losse onderdelen.

Hoewel er vele initiatieven voor seniorenwoningen in particulier opdrachtgeverschap in Nederland zijn, is dit project een van de weinigen die op korte termijn
ook echt gerealiseerd gaat worden. Ook dat maakt dit project erg bijzonder en een eer voor de beide architecten om aan te mogen werken.

Andere blogartikelen