Skip to main content

Restauratie en verbouw winkelpui Haarlemmerstraat, Leiden

De gemeente Leiden wil graag een mooie binnenstad met mooie winkelpuien die sfeer en identiteit geven. De gemeente geeft dan ook subsidie voor herstel en reconstructie van hsitorische winkelpuien.

Zo heeft MW architectuur een plan gemaakt om deze winkelpui aan de Haarlemmerstraat te herstellen. De winkelpui zelf was in slechte staat, omdat de achterliggende constructie door corrosie de tegels kapotdrukte. Om zoveel mogelijk oorspronkelijk materiaal te behouden zijn de oorspronkelijke nog gave tegels voorzichtig verwijderd en schoongemaakt.

De roestende staalconstructie is vrijgelegd, behandeld tegen roest en bouwkundig zo ingepakt dat eventuele roestvorming in de toekomst de geveltegels niet opnieuw kan beschadigen.

De houten gevelbekleding is conform oorspronkelijke toestand hersteld en geheel blank gelakt, conform origineel.

De tegels zijn zorgvuldig gesorteerd en de gave tegels zijn teruggebracht. Op dit moment worden de nieuwe tegels geproduceerd. Hiervoor zal eerst een kleurproef worden gemaakt, waarna de tegels geproduceerd en gemonteerd zullen worden.

MW architectuur begeleidt dit werk vanaf eerste plan tot en met oplevering. Ook uw winkelpui weer herstellen of terugbrengen? We helpen u graag!

Andere blogartikelen